Uncategorized

123456
Оглас за работно место: Координатор за односи со јавност

За потребите на проектот во Центарот за едукативна поддршка на деца Роми, Центар за социјални иницијативи „Надеж“ објавува конкурс за координатор за односи со јавност и главен асистент на координаторот од проектот „Едукативен центар Надеж“ за период од 6 месеци, со можност за продолжување на...

naslovna
Registration for race “Trcame Zaedno“

Center for Social Initiatives “Nadez“ and the foundation Schueler Helfen Leben, in cooperation with the Municipality of Shuto Orizari, invite you to take part in the race “Trcame Zaedno“ that will take place on 10-th of June in the streets of Shuto Orizari. For the first...

naslovna
Регистрација за трка „Трчаме заедно“

Центар за социјални иницијативи „Надеж“ и фондацијата Schuler Helfen Leben, во соработка со општината Шуто Оризари, ве покануваат на првата хуманитарна трка „Трчаме заедно“ на 10 јуни што ќе се одржи во населбата Шуто Оризари. За прв пат во Шуто Оризари, деца, ученици, студенти, компании,...

16425825_1252709711484347_8832609734797827238_n
BOOK CLUB AT C.S.I. NADEZ

Читачкото катче во Надеж е место каде што ја развиваме нашата креативност и ги усовршуваме нашите јазични вештини. Овој пат пишувавме поезија и проза на тема „Љубов“. Заеднички ги читавме нашите креативни дела и одлучувавме кои се најкреативните тинејџери. The book club at Nadez is a...

16299280_1251607924927859_8492265449876898790_n
DECORATING THE WINTER TREE

По симнувањето на новогодишната елка, нашиот Центар сега го краси дрво во зимско руво. Низ заедничка дискусија за зимата и растенијата, заклучивме дека нашиот нов пријател најдобро ќе го примиме како гостин со тоа што му ставивме шал и капа, го стопливме со дебели зимски...

16107490_1237307523024566_1545452423292839176_o
PROJECT PLANNING WITH JULIA

During the cold winter days our volunteer Julia is working on developing a project idea as part of her volunteering abroad at Nadez. You will find out more about her project this spring.   ...

15781815_1222005277888124_5367760659023763123_n
NEW YEAR CELEBRATION AT C.S.I. NADEZ

Happiness, joy, hugs and presents- this is how every New Year celebration looks like at C.S.I. Nadez. This year our friends- the students from the Medical Faculty from Macedonian Medical Students' Association (MMSA Macedonia) came to our Center and spent the day with us. As...

15726389_1221157261306259_3208623095689592477_n
CREATIVE WORKSHOP FOR NEW YEAR DECORATIONS

With the arrival of the New Year  we brought the holiday spirit in our Center with making New Year decorations. Together with our parents on the creative workshops we created handmade Santa Clauses and other festive decorations that now are placed in our Center. The...

15726300_1220380024717316_7123941038426376810_n
WATCHING A CHRISTMAS THEATRE PLAY

The children from our Preschool and Educational center  visited “Salon 19, 19“ where they watched the theater play “Santa Claus loves us all“. We were so happy to meet Santa Claus and his helper Snowflake. In the interactive part of the play, we had the...