Некатегоризирано

Повик за тендерска документација за изработка на онлајн платформа – веб страна за зелено делување

ЦМА КРИК за потребите на проектот ЗЗЗ- ЗАЕДНИЧКИ ЗА ЗЕЛЕНО ЗАСТАПУВАЊЕ ЗА ЗАШТИТА НА ЖИВОТНАТА СРЕДИНА финансиран од владата на Швајцарија преку Цивика мобилитас, а кој го спроведуваат Македонскиот центар за меѓународна соработка - МЦМС, НИРАС од Данска и ФЦГ од Шведска, објавува повик за...

Повик за ангажирање обучувачи

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ обучувачи за тримесечни обуки за: фризер/машки фризер шминкер маникир 1. Основни информации за организацијата Ц.С.И. Надеж е граѓанска организација која работи на образовна, економска и социјална инклузија на луѓето од ранливите категории /луѓе во социјален ризик, со фокус на децата, младите, жените и Ромите, преку воспитно – образовна...

ЦСИ Надеж слави дваесет и пет годишнина

Денес, ЦСИ Надеж го слави својот дваесет и петти роденден 🥳🎉 Голема благодарност до сите што биле со нас низ годините, што придонеле кон остварување на нашата мисија и овозможиле да ја продолжиме нашата приказна 🙏❤️ Погледнете го патувањето од нашето основање до денес на...

Донаторска акција во книжарниците на Тримакс

 Во сите Тримакс книжарници се поставени посебни кутии каде што можете да донирате средства со кои ќе бидат набавени училишен прибор и материјали за претстојната учебна година!  Повикуваме, доколку имате желба, кога ќе купувате училишен прибор за претстојната учебна година во нашите книжарници, да донирате дел...

City Radio Интервју

Голема благодарност до City Radio што ни овозможи да ја претставиме нашата мисија и активностите што ги спроведуваме. На линкот подолу може да го слушнете целото интервју https://soundcloud.com/csi-nadez/intervu-city-radio-so-donatsia-pomogni-za-edukatsia?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing...

Со донација (помогни) за едукација!

Статистички, учеството на децата Роми во раното детско образование, на возраст од 4-6 години  е значително под просекот на ЕУ и изнесува само 14%. Неуспехот на овие деца  да се интегрираат во општеството, во голема мера се должи на соочувањето на децата со екстремната нееднаквост, особено на почетокот на нивното образование, што често доведува до напуштање на училиштето....

ПОВИК ЗА УЧЕСТВО НА МЛАДИ НА ОБУКА ЗА СОЦИЈАЛНО ПРЕТПРИЕМНИШТВО

Здружение Центар за социјални иницијативи НАДЕЖ во рамки на проектот “Стратешки перспективи за работа со маргинализирани млади во Р.С.Македонија”, поддржан од  Shueler Helfen Leben, Германија, објавува повик за млади на возраст од 18-30 години за учество на обука за социјално претприемништво и менторирање во изготвување...

Да ја поддржиме иницијативата од Македонија на Едукативниот Центар НАДЕЖ во рамки на годинешното глобално движење #GivingTuesday

Оваа година, ЦСИ НАДЕЖ, учествува во глобалната иницијатива за зајакнување на сите форми на добротворни придонеси за општеството. Наречено #GivingTuesday, ова глобално движење на филантропијата кое го означува почетокот на сезоната на подарување, покажа голем успех во фокусирањето на светското внимание на моќта на давањето...

ПОВИК ЗА АНГАЖИРАЊЕ НА ЕКСПЕРТ/МАРКЕТИНГ АГЕНЦИЈА ЗА КРЕИРАЊЕ И СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПРОМОТИВНА КАМПАЊА ЗА CROWDFUNDING АКТИВНОСТИТЕ НА ЦСИ НАДЕЖ

ЦСИ НАДЕЖ од април 2021 стана постојан партнер на Global Giving, една од најголемите crowd funding платформи за невладини организации во светот. Нашата цел е преку оваа платформа да обезбедиме поддршка за вклучување на дополнителни 60 ранливи деца во активностите на нашиот Едукативен Центар Give...

Оглас за работно место Координатор за односи со јавност и комуникации

  Оглас за работно место Координатор за односи со јавност и комуникации Центар за социјални иницијативи НАДЕЖ има потреба од лице задолжено за комуникации и односи со јавност.Позицијата предвидува полно работно време за период  до 31.12.2021, со можност за продолжување на работниот ангажман.   Опис на позицијата Развивање и имплементација...