February 2017

16425825_1252709711484347_8832609734797827238_n
BOOK CLUB AT C.S.I. NADEZ

Читачкото катче во Надеж е место каде што ја развиваме нашата креативност и ги усовршуваме нашите јазични вештини. Овој пат пишувавме поезија и проза на тема „Љубов“. Заеднички ги читавме нашите креативни дела и одлучувавме кои се најкреативните тинејџери. The book club at Nadez is a...

16299280_1251607924927859_8492265449876898790_n
DECORATING THE WINTER TREE

По симнувањето на новогодишната елка, нашиот Центар сега го краси дрво во зимско руво. Низ заедничка дискусија за зимата и растенијата, заклучивме дека нашиот нов пријател најдобро ќе го примиме како гостин со тоа што му ставивме шал и капа, го стопливме со дебели зимски...