Author: Tatjana Dimitrova

Отворен вториот повик за младински акции „Смисли, реализирај, промени“

Центарот за социјални иницијативи „Надеж“ распишува втор отворен повик „Смисли, реализирај, промени“ за една младинска акција која ќе биде насочена кон решавање на одреден проблем во општина Шуто Оризари. Во потрага сме по идеја која ќе третира одреден општествен проблем или недостаток, со чие реализирање...

Safeguarding Policy of C.S.I. “Nadez”

The Safeguarding Policy has been developed to improve safety and wellbeing of children and vulnerable adults in Macedonia. Center for Social Initiatives “Nadez“ believes that a child or vulnerable adult should never experience abuse of any kind. We have a responsibility to promote the welfare...

Start of the new project funded by the German Embassy

The new project "Support to Sustainable Return and Reintegration of Roma families in Republic of Macedonia" funded by the German Embassy in Skopje has stared from the first of October. The president of C.S.I. "Nadez", Klara Mishel Ilieva signed the agreement for the project with the German...

Повик за волонтер од Шуто Оризари во Ц.С.И. Надеж

Центар за социјални иницијативи „Надеж“ за обавување на своите активности има потреба од еден волонтер од Шуто Оризари. Сите заинтересирани жители на општина Шуто Оризари треба да се пријават со испраќање на мејл на адресата admin@csinadez.mk најдоцна до 20 септември до 22 часот. Мејлот треба да содржи...

Оглас за работно место: Координатор за односи со јавност

За потребите на проектот во Центарот за едукативна поддршка на деца Роми, Центар за социјални иницијативи „Надеж“ објавува конкурс за координатор за односи со јавност и главен асистент на координаторот од проектот „Едукативен центар Надеж“ за период од 6 месеци, со можност за продолжување на...

Registration for race “Trcame Zaedno“

Center for Social Initiatives “Nadez“ and the foundation Schueler Helfen Leben, in cooperation with the Municipality of Shuto Orizari, invite you to take part in the race “Trcame Zaedno“ that will take place on 10-th of June in the streets of Shuto Orizari. For the first...

Регистрација за трка „Трчаме заедно“

Центар за социјални иницијативи „Надеж“ и фондацијата Schuler Helfen Leben, во соработка со општината Шуто Оризари, ве покануваат на првата хуманитарна трка „Трчаме заедно“ на 10 јуни што ќе се одржи во населбата Шуто Оризари. За прв пат во Шуто Оризари, деца, ученици, студенти, компании,...

BOOK CLUB AT C.S.I. NADEZ

Читачкото катче во Надеж е место каде што ја развиваме нашата креативност и ги усовршуваме нашите јазични вештини. Овој пат пишувавме поезија и проза на тема „Љубов“. Заеднички ги читавме нашите креативни дела и одлучувавме кои се најкреативните тинејџери. The book club at Nadez is a...

DECORATING THE WINTER TREE

По симнувањето на новогодишната елка, нашиот Центар сега го краси дрво во зимско руво. Низ заедничка дискусија за зимата и растенијата, заклучивме дека нашиот нов пријател најдобро ќе го примиме како гостин со тоа што му ставивме шал и капа, го стопливме со дебели зимски...