јуни 2022

City Radio Интервју

Голема благодарност до City Radio што ни овозможи да ја претставиме нашата мисија и активностите што ги спроведуваме. На линкот подолу може да го слушнете целото интервју https://soundcloud.com/csi-nadez/intervu-city-radio-so-donatsia-pomogni-za-edukatsia?utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing...

Со донација (помогни) за едукација!

Статистички, учеството на децата Роми во раното детско образование, на возраст од 4-6 години  е значително под просекот на ЕУ и изнесува само 14%. Неуспехот на овие деца  да се интегрираат во општеството, во голема мера се должи на соочувањето на децата со екстремната нееднаквост, особено на почетокот на нивното образование, што често доведува до напуштање на училиштето....