февруари 2015

Лакомата Меца – Театарска претстава

Дечињата од центарот за претшколска возраст денес го посетија театарот за деца и младинци во Скопје и ја гледаа претставата за деца „Лакомата меца“. Оваа претсава е наменета за најмалите деца. Во неа се зборува за основните бон-тон правила во јадењето на оброците. Низ интеракција...

Се грижиме за природата

Љубовта кон животните, птиците и грижата за нив не инспирираше да направиме прекрасна куќичка за птици. Децата заедно со едукаторите во проектот Едукативен центар Надеж ја подготвија куќичката како и два изуми за хранење птици, па ги поставија во градината со надеж дека некое пиленце...