Уметност и Култура

Активности по повод Ден на планетата Земја

Денес го прославивме Денот на планетата Земја преку разни активности со сите групи во Едукативниот центар Надеж. Најмалите дечиња се запознаа со темата „екологија“ и што таа претставува. Дечињата во трето одделение заедно со родителот кој беше со нас во текот на денешниот ден го...

Прослава на Денот на шегата

Денот на шегата и оваа година го прославивме со дефиле на сите маскирани ученици во нашите проекти. Вчера се одржаа работилници со родители и деца во двата наши центри (Едукативен центар и Центар за претшколска возраст), каде што учениците заедно со нивните родители изработуваа маски...

Како го прославивме 8-ми март

Со мало задоцнување сакаме да ви покажеме што правевме по повод Денот на жената 8 Март. Во Едукативниот центар Надеж поканивме мајка која сметаме дека е од најеманципираните од родителите во нашиот проект, која заедно со нашите едукаторки на децата им објасни зошто се празнува...

Лакомата Меца – Театарска претстава

Дечињата од центарот за претшколска возраст денес го посетија театарот за деца и младинци во Скопје и ја гледаа претставата за деца „Лакомата меца“. Оваа претсава е наменета за најмалите деца. Во неа се зборува за основните бон-тон правила во јадењето на оброците. Низ интеракција...

Се грижиме за природата

Љубовта кон животните, птиците и грижата за нив не инспирираше да направиме прекрасна куќичка за птици. Децата заедно со едукаторите во проектот Едукативен центар Надеж ја подготвија куќичката како и два изуми за хранење птици, па ги поставија во градината со надеж дека некое пиленце...