Здравје

11046976_957610404249549_8004487106166828746_n
Благодарница од Црвен Крст на Македонија

По повод 70 години постоење на Црвен крст на Република МакедонијаЦентар за социјални иницијативи Надеж доби благодарница за успешната соработка која ја негуваме долго време. На Црвен Крст им го честитаме 70-от роденден и им посакуваме уште многу години постоење и соработка со нас. Ви благодариме...

Roma children learning about human senses
Учиме за човековите сетила

Учиме за човековите сетила Минатата седмица почнавме да учиме за сите човекови сетила. До сега ги обработивме сетилата за вид, слух, допир и мирис. Низ многу игри и поучни вежби се обидовме да им ја разјасниме на децата улогата на секое сетило поединечно, за да сфатат...

healthy-food
Со здрава храна до здрави навики

Здравиот живот започнува со здрава храна и здрави навики Вчера во Едукативниот центар Надеж го одбележивме денот на здравата храна. Неколку пати овој месец веќе носевме овошје и зеленчук за потребите на други лекции, па овој пат решивме да ја илустрираме познатата пирамида на здрава исхрана...

pocetok-permakultura
Го враќаме сјајот на пермакултурната градина

Од почетокот на март добивме скромна поддршка од најмалите активисти при Шулер Хелфен Либен асоцијацијата за вклучување на пермакултурната градина во нашите секојдневни активности со дечињата од едукативниот центар. Токму затоа, го повикавме нашиот пријател Огнен од Зелената Арка да разговараме за можностите за развивање...