Најново од нашиот блог

Веселата и тажната приказна

За подобро да ги разбереме емоциите и зборовите кои претставуваат различни емотивни состојби, едукаторките на децата им приредија театарско читање на кратката интерактивна...

Roma children learning about human senses
Учиме за човековите сетила

Учиме за човековите сетила Минатата седмица почнавме да учиме за сите човекови сетила. До сега ги обработивме сетилата за вид, слух, допир и мирис....

Better Parenting workshop with Stanika Gligorova
Работилница за подобро родителство

Работилница за подобро родителство со Станика Глигорова Овој месец се одржа втората предвидена средба на родителите со нашиот социјален работник Станика Глигорова, на која...

Што значат нашите имиња?

Знаевте ли дека името Ѓулистан значи „цвеќе“? Денес го одбележавме денот на имињата. Разговаравме што значат нашите имиња, поканивме една мајка која ни објасни...

Учиме да броиме до 10

Секој ден во текот на месецот февруари, дечињата од нашиот центар за претшколска возраст учеа по еден број до 10, а ние се...