Најново од нашиот блог

Roma children learning about human senses
Учиме за човековите сетила

Учиме за човековите сетила Минатата седмица почнавме да учиме за сите човекови сетила. До сега ги обработивме сетилата за вид, слух, допир и мирис....

Better Parenting workshop with Stanika Gligorova
Работилница за подобро родителство

Работилница за подобро родителство со Станика Глигорова Овој месец се одржа втората предвидена средба на родителите со нашиот социјален работник Станика Глигорова, на која...

celebrating-names
Што значат нашите имиња?

Знаевте ли дека името Ѓулистан значи „цвеќе“? Денес го одбележавме денот на имињата. Разговаравме што значат нашите имиња, поканивме една мајка која ни објасни...

11042952_792248837530439_687384214083956112_n
Учиме да броиме до 10

Секој ден во текот на месецот февруари, дечињата од нашиот центар за претшколска возраст учеа по еден број до 10, а ние се...

kukicka za ptici
Се грижиме за природата

Љубовта кон животните, птиците и грижата за нив не инспирираше да направиме прекрасна куќичка за птици. Децата заедно со едукаторите во проектот Едукативен...