Прослава на Ден на Ромите со американскиот амбасадор

08 Апр Прослава на Ден на Ромите со американскиот амбасадор

Амбасадорот на Соединетите Американски Држави, Џес Л. Бејли го одбележа Меѓународниот ден на Ромите заедно со децата, родителите и тимовите од центрите: „Ц.С.И. Надеж“, „Дендо Вас“, и „Амбрела“ во Шуто Оризари. Амбасадорот беше дел од активноста „Читањето и математиката се забавни“ организирана од Проектот на УСАИД „Со читање до лидерство“ каде читаше сликовници со најмладите ученици и се запозна со едукаторите, волонтерите и раководните тимови од трите центри. За време на овој настан кој се одржа во просториите на центарот „Надеж“, и актерката Емра Куртишова читаше сликовници со децата, а достапна беше и „Библиотеката на тркала“, патувачка библиотека на Проектот „Со читање до лидерство“ која ги понуди своите ресурси: сликовници, аудио книги и математички игри.

Нема Коментари

За жал, формуларот за коментари не е достапен моментално