Веселата и тажната приказна

12 Мар Веселата и тажната приказна

За подобро да ги разбереме емоциите и зборовите кои претставуваат различни емотивни состојби, едукаторките на децата им приредија театарско читање на кратката интерактивна претстава „Веселата и тажната кутија“ – приказна за една весела кутија која објаснува дека е таква бидејќи дечињата ја сакале и во неа ставале облека тетратки, нивни стихотворби и убави раскази. За да ја развеселат и другата, тажната кутија, дечињата пееја, се потрудија да соберат стихотворби, приказни и украси за да ја направат и неа среќна како нејзината пријателка.

Нема Коментари

За жал, формуларот за коментари не е достапен моментално