Оглас за работно место: Координатор за односи со јавност

29 May Оглас за работно место: Координатор за односи со јавност

За потребите на проектот во Центарот за едукативна поддршка на деца Роми, Центар за социјални иницијативи „Надеж“ објавува конкурс за координатор за односи со јавност и главен асистент на координаторот од проектот „Едукативен центар Надеж“ за период од 6 месеци, со можност за продолжување на работниот ангажман.

Кандидатите треба да ги исполнуваат следните услови:

1.Да имаат завршено високо образование (приоритет ќе им се даде на кандидадите со завршено образование од општествените науки)

2.Да знае да работи во програмите на Microsoft Office и да има базични познавања за графичко дизајнирање

3.Да има добро познавање од работање со социјалните медиуми

4.Одлично познавање на англиски јазик (говорен и пишан)

5.Да има искуство во односи со јавност и комуникации, првенствено во граѓанскиот сектор

6.Одлични комуникациски и административни вештини

7.Можност за работа со флексибилно работно време

8.Претходното работно искуство ќе се смета за предност

Задачи за работната позиција:

1.Пишување и уредување на натписи за веб страницата, фејсбук фан страницата и билтенот на Ц.С.И. Надеж, како и зголемување на бројот на следбениците на овие канали

2.Фотографирање на секојдневните активности во организацијата

3.Пишување на соопштенија за медиуми и изработување на презентации за потребите на проектот „Едукативен центар Надеж“ и за организацијата

4.Координирање на волонтерите во организацијата

5.Ажурирање на блог за проектот „Едукативен центар Надеж“

6.Одржување на датабази со контакти

7.Помош при организирање на настани (фандрејзинг, инфо-денови, промотивни настани за организацијата итн.)

8.Можност за претставување на проектот на ТВ и радио емисии и претставување на настани од важност за организацијата

9.Подготовка на месечни извештаи

Кандидатот во Ц.С.И. Надеж ќе пронајде:

1.Динамична работна средина

2.Можност за обуки

3.Фер и коректен однос

4.Навремена исплата на плата

Потребни документи за аплицирање:

1.Мотивациско писмо

2.Кратка биографија (CV)

3.Копија од уверение за потврда на завршено образование

4.Копија од дополнителни дипломи и сертификати

 

Крајниот рок за аплицирање е 10.06.2017 до 16:00 часот. 

Селектираните кандидати ќе бидат повикани на разговор по којшто ќе се направи крајниот избор.

Апликациите треба да бидат доставени на електронската пошта admin@csinadez.mk со назнака „За оглас за координатор за односи со јавност“.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.