Уметност и Култура

DSCN3517
Активности по повод Ден на планетата Земја

Денес го прославивме Денот на планетата Земја преку разни активности со сите групи во Едукативниот центар Надеж. Најмалите дечиња се запознаа со темата „екологија“ и што таа претставува. Дечињата во трето одделение заедно со родителот кој беше со нас во текот на денешниот ден го...

prvi april twitter-3
Прослава на Денот на шегата

Денот на шегата и оваа година го прославивме со дефиле на сите маскирани ученици во нашите проекти. Вчера се одржаа работилници со родители и деца во двата наши центри (Едукативен центар и Центар за претшколска возраст), каде што учениците заедно со нивните родители изработуваа маски...

womensday
Како го прославивме 8-ми март

Со мало задоцнување сакаме да ви покажеме што правевме по повод Денот на жената 8 Март. Во Едукативниот центар Надеж поканивме мајка која сметаме дека е од најеманципираните од родителите во нашиот проект, која заедно со нашите едукаторки на децата им објасни зошто се празнува...

the-greedy-bear
Лакомата Меца – Театарска претстава

Дечињата од центарот за претшколска возраст денес го посетија театарот за деца и младинци во Скопје и ја гледаа претставата за деца „Лакомата меца“. Оваа претсава е наменета за најмалите деца. Во неа се зборува за основните бон-тон правила во јадењето на оброците. Низ интеракција...

kukicka za ptici
Се грижиме за природата

Љубовта кон животните, птиците и грижата за нив не инспирираше да направиме прекрасна куќичка за птици. Децата заедно со едукаторите во проектот Едукативен центар Надеж ја подготвија куќичката како и два изуми за хранење птици, па ги поставија во градината со надеж дека некое пиленце...